Blogger Layouts

Thursday, January 26, 2012

3B Buka Buku Baru

Salam . .

Tadaa .. sudah pon masuk tahun 2012.. nih merupakan entry pertama aku pada tahun nih.. ahaks.
aku pown tataw nk mula dari mana.. gebang kot mana.. aku bab2 introduction nih aku melatah cpt..
reproduction xpa .. haha :P x geti akuh ! huh~

bedal je la ek ikut mana pon kan,,

tapi nak cite la tentang aku kan.. mengenai apa yg belaku pada tahun baru nih..
1st of all of coz la aku telah pon m'buka buku baru..
semuanya baru.. baju baru, pakwe baru. haha*

ok larh.. saje nk update sempena dah msuk tahun 2012.. owg lain dh b'kurun lama update entry new year.. perghh ampa x pa la.. x buzy mcm haku nih haa ! haha. mahasiswa spenuh masa ! ahaks~

len ari len kali len tahun gua mari ! okeyh (:

daa *_*


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Thursday, December 1, 2011

CERITERA DI KOLEJ ヅ

entri nih kena update laju²...why.? pasal management pc aku dah x t'urus !

dunia nih berpusing toi x? kadang² kita d'atas kadang² juga kita d'bawah.. bila dunia berpusing.. macam² bende akan berlaku d'sekeliling kita termasuklah perubahan terhadap diri sendiri even kadang² kita tataw apa yang telah berubah dan apa yang terubah.. bila berlalu je sehari demi sehari sampai la setahun maka umur kita juga akan meningkat sama .. ada sape²
yang umo die tak ningkat²(blur)ಠ_ಠ itu la fenomena hidup yang setiap manusia akan hadapi.


now umur aku pown dah mencecah 18 (bajet dah tua) ok, tujuan die nak bagitau suda menjadi mahasiswi xde lagi mention *budak skola* ahaks~
semenjak aku masuk dunia kolej nih tak de p0wn cerita tentang dunia aku disana toi x.? aku dah takde masa nak godek² natang nih..maklum la buzy dgn study..

agak² kolej nih sama ke dengan sekolah.. err (blur)
blur kan? of coz la berbeza... sebab sekolah ada law die sendri then kolej ada law nye juga. ok, selain itu uniform bebas..BUDAK SEKOLAH still pkai suar ijau bju putih , kain biru baju putih dan sebaliknya~ haha.. kolej tidak lagi semua itu !

istimewanya kolej waktu pembelajarannya pendek , sekolah kalau 8jam, 8jam la tengok bangunan sekolah..so timbulnya perasaan boring..

sepanjang berada di sana bermacam² dugaan yang aku kena hadapi dengan sendiri, disebabkan jauh dengan family .. family di ipoh aku d'melaka.. so segala apa dugaan aku kena tangani dan uruskan sendiri .. segala keputusan aku yang kena fikirkan.. so fenomena ini membuatkan aku perlu berdikari dan menjadi lebih matang..

pesanan penaja kepada semua :
apabila dah berjauhan dengan family haruslah pandai² pilih KAWAN yang terbaik !

*´'`°¤¸¸.•'´`'•.¸¸¤°´'`*KAWAN-KAWAN SEPERJUANGAN !!! click² ¸,¤°´'`°•.¸¸.•°´'`°¤,¸










sekian . . . シ
✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, November 25, 2011

cerita lagi ?

pada 12.11.2011 perkahwinan si abg acap nih berlangsung..
so aku telah d'jmput utk m'hadiri majlis nih..



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Saturday, November 5, 2011

someone special !

assalammualaikum . .

sekian lama x update blog..
dah bersawang2 suda blog nih..
x ceria daa.. xde topik yg berlainan..
asyik yang sama jew.. u all dtg blogwalking.. tgk sama je.
xde prubahan .. kan.?
sorry.. dah tak der masa dah bhai nk nulis2 blog nih..
sejak bergelar mahasiswi nih.. bahaha :)) (xley bla)

ok jom.... layan nih.. nk cite..
aku ada kenal ngan someone nih..
dia sangat-2 baik dengan aku..
betapa mulianya hati dia..
sanggup tolong aku dalam apa jua situasi dia ..
kadang-2 aku sedih.. macam aku nih mnyusahkan dia..
kadang-2 aku malu dengan dia..
sebab dia banyak bantu aku utk mneruskan kerjaya sbagai s'orang mahasiswi..
pergh.. *sile percaye*

aku pon tataw la nak cakap apa lgi psal dier nih..
AKU SAYANG DIA TAHU ! <3 AKU tak tahu nak balas jasa dia macam mana ??? yang penting nk g tahu.. THANKS FOR EVERYTHING TAW BO !




✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Sunday, July 17, 2011

2nd date !

Assalammualaikum ..

Tarikh 17.7.2011 adalah tarikh 2nd meet aku dengan si dia .. yey!
i loike babe~
ahaks..
first time keluar bersama dan macam-macam ragam lah yang berlaku dalam masa 1 hari sahaja..
terharu bila si dia sanggup datang jauh-jauh demi jumpa dak yang x berapa nk comel nih haa.. ahaks~
thanks 4 everything larh.. sebab bie belanja bb makan,minum,wayang dan macam-macam lagi la..
hehe~

sedih apabila masa cemburu dengan kita..
hari pon sudah malam .. esok dia ada class pagi..
so dia terpaksa meninggalkan aku.. whoaa~
akhir suda date aku dengan si dia..
but.. i really-2 enjoy.. happy with bie..
BAHAGIA SANGAT-SANGAT..
THANKS BIE..
I LOVE YOU SO MUCH LARH BIE <3




DAAaaa ^^
✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Saturday, June 25, 2011

kembali dengan kelainan

Assalammualaikum . .

yeahh.. setelah sekian lama tidak updated post tidak blogwalking dan segala-galanya..
now.. EM come back..

APA yang lain.?
APAKAH ?
oke oke ^ ^
meh nak cite.. template blog suda bertukar menjadi transformer .. 

*sila percaya*

banner pon suda bertukar.. yeahh..
sebab aku sendiri tgk blog aku pown xde selera daa.. 
daa muakk.. hee
so aku amik keputusan dgn memperbaharui blog aku.

oke selesai suda,,

baru la mood sampai nk merepek dlm blog nih..
ahaks~
oke biler sudah siap .. aku tengok mcm nursery pon ada..
wahaha.. 
warna warni gitu cik jah . .

tetapi sebelum itu.. blog aku p0wn ada serangan virus ! 
ADENOVIRUS .. omaigod !!
grr~ 
tetapi sudah d'rawat suda..
oke semua prob aku selesai..
dan sekarang nih banyak jugak aku dapat tutorial dari kawan-kawan d'blog nih..

oke makasih kawan ^^

ada siapa-siapa tahu x? cam ne nk wat gambar d'shoutbox uwh terkeluar.. takde la dia msuk ke dalam.? mcm malu2 jew kan..hikhik
any suggestion? tutorial.? 
share larh kwn..
berkongsi kan amalan mulia (:
sobs sobs  :(

oke .. sampai sini jer..
TAdaa~~

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Thursday, May 5, 2011

tergoda dengan first edition

Assalammualaikum..

Hari ini adalah penghulu segala hari... SALAM JUMAAT pada semua readers ! 

ok.. tujuan aku menulis ni, nak bercerita pasal satu kumpulan ni..
aku ingatkan mereka ni kumpulan nasyid.. ahaha~
tetapi tidak.. mereka bergerak bersama 3 orang ahli sahaja..
first aku dengar lagu mereka berkumandang di corong-corong radio..
dan tidak mengenali siapa mereka..
so pagi tadi kebetulan .. aku melihat mereka di televisyen... mereka perform 
di 'MHI' & 'NASI LEMAK KOPI O'

dan aku telah pon jatuh hati dengan mereka..haha
eh. bukan lah.. jatuh hati dengan lagu mereka..
lagu terbaru mereka 
'perpisahan ini"

ok.. aku pon mulalah buka youtube search lagu nih..
wahhh~ awesome.

FIRST EDITION

ok... dengar la ! aku suka.. aku suka ! ahaks :)


haa.. aku suka dia.. ahaha..
nama dia JIJO.. 
encem bangat haishh..!
suka-suka.

ada lagi lagu baru mereka
'hanya kamu' 
tak silap aku la..
ok larh..

bye bye @_@



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Saturday, April 30, 2011

putera william and kate telah pon berkahwin !

 ahaks...

firstly aku kagum sangat dengan perkahwinan mereka
kenapa ?
sbb nampak simple tapi terbaek !
naik kereta kuda bagai..
biasa la kan tgk larh kawin dgn sape.? ye dak..

putera William dh pon kawin..
tapi dik dia ada lgi.. haha..
x de makna larh..

eh tpi kan.. lu orang perasan x.? kate nampak simple jew kan..
x over pown.. aku rasa kita kawin lagi over kot..
dgn rantai sarat tengkuk..blink-blink.. kalau boleh dri jauh dah nmpak daa ! ahaks 
 dia simple jew. look sweet and nice gitu..


wiwieetttt~ ahaha :)




ok chukup yaa.. nak tgk lebih lagi. klik nih..



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, April 29, 2011

rindu prinsip perakaunan

Assalammualaikum ..

Tidak tahu mengapa aku rasa aku rindu nak belajar balik matapelajaran prinsip perakaunan..
ahaks~
tu laa. masa sekolah dolu-dolu x nak bljar betoi2..
dah abis skola engko menggedik plak rndu nk wat akaun..

s'benarnyakan.. bagi adik junior aku yg amik PRINSIP AKAUN..
akak nk ckp laa.. cehh akak.. akak la kan. senior *wekk*

haa kan.. akaun nih x susah.. dan dia agak pening sedikit la..
cuma kita kena rajin study.. sebab akaun nih byk formula dan setiap topik ada cara dia sendiri

*cara pengiraan
*style
*bentuk
*konsep

most important ye dik2.. fahamkan konsep dan situasi..
akaun juga... bermain dengan situasi atau keadaan..
lagi PENTING... 

JANGAN TIDAK HADIR KE SEKOLAH MASA ADA KELAS AKAUN

u mis skli satu class jew.. u akan blurr smpai biler-biler* haha
percayalah..(aku la tuwh)

mesti dok hafal yang mana nak letak kredit mana debit
yang mana perlu contra kan. kan..

mainlah dengan formula sendiri !

aku dulu masa spm.. masa paper akaun larh aku pling cuak giler
tataw kenapa. x kira la.. test ke exam betul ke.. aku mesti cuak
sbb aku msih x monster lgi kan dgn bab-bab yang lain..
byk chor nak kena study..
wo00o..

ni la jurnal am
tapi kan. aku dgr start tahun nih .. mata pelajaran perakaunan standard spm dah d'tukar yer..
x sama cam zaman aku dulu..
bezanya tahun nih ada assigment yer..
wahh untung la..
ada assignment...ada markah lebih nk pulon !
aku dulu xde pown. sobs sobs..
dan aku dengar.. makin susah..
haha..
oh gelak yer kak jah.. 

tidak mengapa la yer dik2.. kalau minat apa pon kita mampu buatkan..
~nak seribu daya tak nak seribu dalih~


sedikit info tentang perakaunan :-

Pengenalan Kepada Perakaunan.
1) Penyata Pendapatan
Penyata kewangan yang meringkaskan kesan kegiatan perniagaan dan menunjukkan sama ada perniagaan telah menghasilkan keuntungan atau kerugian bagi tempoh perakaunan tersebut. Terdiri daripada Akaun Perdagangan dan Akaun Untung Rugi.

2) Kunci Kira-kira
Menunjukkan kedudukan kewangan sesuatu perniagaan pada satu tarikh tertentu.


Sejarah Perakaunan.
a) Rekod perakaunan paling awal telah ditemui di Babylonia pada tahun 3500 S.M.
b) Pada tahun 2300 S.M rekod di buat di atas kepingan tanah liat.
c) Penyimpanan rekod menjadi lebih maju dengan ciptaan papyrus (kertas) dan calamus (pen)
    sekitar 400 S.M di Mesir.
d) Urusniaga yang melibatkan wang mula direkodkan pada abad ke-5 dan ke-6 S.M.
e) Pada abad ke-7 sehingga ke-11 S.M, sistem angka telah diperekanalkan oleh orang india yang
    kemudiannya digantikan dengan angka Roman dengan sistem Hindu-Arab.
f) Sistem catatan bergu bermula di Itali yang dikenali sebagai Kaedah Venice.
g) Luca Pacioli adalah Bapa Perakaunan kerana beliau telah membentuk asas perakaunan yang
   di amalkan pada masa kini yang juga telah menerbitkan sebuah buku matematik yang
   berjudul Summa De Arithmetica, Geometrica, proportionalita di Venice.


Persekitaran Perakaunan di Malaysia.

a) Di Malaysia, profesion perakaunan dikawal oleh Malaysian Institute of Accountants atau MIA.
b) Malaysian Accounting Standards Board (MASB) atau Lembaga Piawaian Perakaunan
   Malaysia telah ditubuhkan di bawah Akta Parlimen pada tahun 1997.
c) MASB berfungsi untuk memastikan semua laporan kewangan disediakan mengikut amalan
   dan piawaian perakaunan berdasarkan garis panduan yang telah ditetapkan.

Konsep dan Prinsip Perakaunan.
a) Badan berterusan
b) Prinsip Pemadanan
c) Ketekalan
d) Materialiti
e) Entiti Berasingan
f) Wang sebagai Ukuran
g) tempoh Perakaunan
h) Kos Sejarah
i) Prinsip Catatan Bergu


p/s ; akak siap bagi info. kalau dik nak tahu.. info tu teramat larh penting. kenapa akak ckp penting..
sebab akak selalu tidak menghiraukan perkara tersebut..! sebab d'paper (1) objektif yg (A) (B) (C) (D)
tuew. ada d'tanya benda alah nih ! so hati-hati k ! goOd Luck cuties ^.^

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, April 22, 2011

ee.. mencii larh. x kuasa nak layan

ok. x d'nafikan zaman sekarang semuanye nak mengejarkan populariti..
tidak kira la engko tu artis or siapa pun. semua nak popular !
tolonglah kak jah~ menci taw

atau boleh d'katakan 
bajet hawt gitueww~
wah wah kak jah kaw mkin over kan !

ok..

Walaupun d'mna pown engko.. ko kena ingat semakin ko pemesh.. semakin ramai yg suka
semakin ramai jugak yang benci dengan engko. caya larh kak jah !
bumi nih sentiasa berpusing kak jah.. ada kala kita d'atas, ada kala jugak kita d'bawah !

aku malas la nak bertekak tak tentu pasal..
mentang-mentang ko punya follower beribun..
ko berlagak hebat larh kan.. 
ok !

nak d'tegaskan x payah la nak bajet-bajet..
ce jadi diri sendiri 
jangan hipokrit boleh tak kak jah !

motif aku wat entry nih pon.. bukan aku nk nganjeng sesiapa..
tetapi untuk kesedaran diri aku sendiri jugak !
so
>PEACE<
_____________________________________________

p/s : tiada kaitan antara yang hidup mahupun mati ! ini just umum utk suka2 dan pada yang terasa tu lah hakikat sebenarnya. "tepuk dada tanya akai" !
p/ss : nama kak jah d'atas adalah unsur suka-suka.. sesiapa yang terasa harap maaf !


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, April 15, 2011

mulai hari ini FIFI jadi teman wa kat blog !

Assalamualaikum..

yehaaaa~ 
ok st0p ! ahaks :)

ini teman baru saya !!
shomel mcm saya :) 

jgn nk perasan larh kaw E.M


AKU SEBENOR BENORNYE EXCITED DGN HAMSTER.
AHAKS :)
TATAW PSAIPA.. AKU SENDIRI POWN TATAW
MAY BE NATANG NIH ADA DAYA TARIKAN NYE TERSENDIRI KOT !
EVEN DIA XDE DAYA TARIKAN POWN.. 
AKU TETAP KATA DIE SUPERBB SHOMEL ABIS :)
ANyonyonyo :)
eeee.. geram sgt-sgt dgn FiFi niHh !

tdi wa godek-godek google image. search hamster..
tup-tup kluar sejiBiK mcm arwah hamster wa yg dulu..
haishh.. mushkil2 dah tu wa cilok la pic tu kan..
kes rindu kat natang nih..

dulu.. wa ada bela natang nih.. sejibik mcm pic kt ats tuwh. nama die fiFi..
betina.. !
pas uwh.. ntah cm ne.. die skit perut.. 
asyik cirit birit je.. 
last-last fifi mati..
:(
sedih.. tih tih tih T.T

SO sikalang die wujud dlm imaginasi wa :)
ta.. ta.. ta.. tapi.. pehal lu nih tampa nak.? gagap lak !

haish~

x syiokk fifi dh xder.. x dpt men2 ngn dier.. 
tgk die men pusing2 cm kt funfair jew wa tgk  ..
tgk die men dlm terowong uwh..
wa panggil roller-coaster sbb die berpusing2 cm roller coaster :)
hee~

mish u larh fIFi..anyonyonyo :)



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

muka dan nama EIZATY MANAN terpampang 1 dunia !

Assalammualaikum..

ahaks.. heyz-heyz..

walaweih excited kebabomm~ ahaha

tgk tajuk wa .. byk olang sudaa ngelabah. ahaks .

ok .
watch this :)



bella : weihh. muka lu kluar dlm web tu hape psal der.?lu ada wt msalh ke.?
wa : ykew? rasanya... haha
bella : budus la lu.. elok2 laa.. muka lu ada kowt siap ada nma lu..
wa : dh tu lu nk suwuh wa wt pe ? g saman depa.? slagi pOlis x mai cari wa.. wa wat bodo suda..
bella : gila la lu nih !  tpi muka lu kowt dgn nama lu ada dlm tuwh..
wa : lu agk kan.. kwn lu nih jahat ke.?
bella : x der la.. psaipe muka ngn nma lu ada dlm tuwh.. aku heran dan plik..

wahahaha.. tobat x ley bla.. wa berdekah-dekah die kena bahan.. 
die ngelabah siot..
sian die.. itu b'mkna die syg wa la tuwhh.. aicece kembang die*

nie kes kawan wa lgi sowg nye idea*
 sorry bella~


_______________________________________

p/s ; tiada kena ngena antara dengan idup mahupun mati .peace. ^_^

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, April 8, 2011

pabila bosan melanda !!

Assalamualaikum . .

Salam Petang Jumaat , hai hai .. EM kembali sekian lama sudah tidak update entry..
hahaha~ 

hari nie kan.. wa bosan sgt2.. feel bored !!

BORED ! BORED !

ok chukup !

dah tu wa teringat nak wat something~
sbb pabila kita bosan kita kena usaha cari jalan yang tidak buat kepala hotak kite nih asyik think
benda yang bosan jew kan.. so that's why la kite kena imagine benda2 yang boleh buat kite gembira 
semacam gitueww~

wahaha~ 

siapa lagi yang nak wat ampa gembira kan.. melainkan diri sendiri..
ye dak.?

ok.. bayangkan......

*********************************
(kim bum)
 shuke la tueww ampa kan.. haha
haa.. mesti ampa kenai kan. sapa x kenai.. sumpah x layan korea wa ckp lu.
haha~
haa. mana yg kenai.. gedik2 la tuwh nk kwin ngn dier.. ngt haku tataw..
gasak kaw laa~
janji haku gembira tgk mamat nihh !

hape....!! nak lagi.. amboihh.. melampO !! 

SARANG HEYO~ :P

peeppp~
ok chukup !.. x nk tgk da.. jelez waa... :P
*_______________________________________________________*


cool~
Bayangkan ..air terjun nih ada kat belakang umah.. 
kan best.. 
walaweihh~
syiok woo.. tobat wa tak p mna-mna daa.. 
sedap jew mata memandang
sejuk jew~ 

walaweihh,, cun woo
Biler dah bosan.. angan-angan pon menjelma..
benda yang d'pikirnya.. bukan benda-benda murah,biasa,
dan sangat luar biasa..haha

syiokk woo.. kan best dpt umah cam tueww~
haishh~
adakah ini akan menjadi kenyataan ?
tepuk dada tanya akai !!
wahaha~
Insyaallah ..

sesudah angan-angan maka wa tidak dapat menahan perasaan ini kerana
wa rasa wa hanya syiok sendiri.. kikiki~
so.. dengan pantas nya wa berfikir..
apa perlu wa buat nihh ?
ok..
jeng-jeng..
setelah wa berhempas pulas mencari idea lalu berfikir..
wa godek-godek google search banner
tetibe wa jumpa satu web..

123RF !!

wa pown tataw hape function nyer.
so.. wa godek2 la kat situ.. 
and then wa jumpa 1 pic..
wa edit punya edit
bajet bekerja keras la tueww~

mmg pown.. sperti pribahasa kata 
'nak seribu daya , tak nak seribu dalih'
ye dak ?

ok... 
tadaaaa !! :)


yeahh.. berjaya !! 
berkat kesungguhan wa.!! hehe :P

setelah itueww
wa jadikan lah dia sebagai banner baru utk blog wa !

sekian ~









✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Wednesday, April 6, 2011

pecah otak nak memikio (pikir)

Assalamualaikum..

IQ serabut !!
sejak dua menjak nih.. wa rasa wa punya iQ terganggu.. terjejas oleh seminar yang wa telah hadir kan diri wa di sana.. 

mengapa ?

kenapa ?

seminar yang wa pegi tu bertujuan bkn memotivasikan diri ke hape.? 
ngat dak skola ke ?
motivasi gitu.? hoho.. berlagak nye wa.

ok.. tujuan atau motif diorang wat nih kononnya x nk wa silap plih tmpat belajar suatu ari nanti.
ok. faham itu !
yelarh pham2 jew la.. owg cm wa nih kan.. lepasan spm 2010. so cite die time skrng nih mmg gedik2 larh kan cri tmpat nk stdy. mohon sana mohon sini mohon sinun.. 
kan.?
so .. wa p0wn x lepas pluang gak la utk dgr s'brang tips dan panduan utk wa continue stdy nnti..
ok.

4 jam kemudian ..!!

 wa dah blurr !! wa tataw nak cite guaner lgi.

blurr !

blurr ! demm !!


sebelum wa pegi cite die wa cergas dan bersemangat..
dengan harapan penuh di dada !!

kan.. semangat kan.? ahaks~ :)


tetapi .. !! tetapi !!

sesudah seminar itu habis.. wa jadi blur.!!

dan dlm kepala hotak wa semacam urat kepala wa dan 
wayar yang m'proseskan apa yang wa dgr msuk dan save d'memory hotak wa masing2 bertelagah antara satu sama lain
s'mcm msing2 tidak boleh terima apa yang d'tangkap & d'alirkan terus ke wayar2 yang m'hubungkan fungsi hotak dan tindakan wa seterusnya .!! ok ! education science itu penting !!



seterusnya.. 

baru wa tahu .. nak sambung study bukan perkara yang boleh d'anggap remeh ~ 
ok. hengat tahu !!

selama nih wa pkir nak continue study merupakan perkara yang x perlu pkir pnjang..

engkau hengat apa macam daftar tadika.? sekolah.?

sorry !!

GAsakk kaw EM !!

ala bab- bab nih yang wa lemas nihh.. eee..
tension !! tension !!

d'sebabkan peratus pelajar yang cemerlang utk spm/2010 amat lah m'berangsangkan..
cemerlangnya ramai.. so berkemungkinan pengambilan UPU.. (unit pengambilan universiti)
IPTA . adalah mereka yang cemerlang yang punya tempat..
sperti yang result gempak-gempak tuewww.. kan.?
10A1. Gitueww~
so , mereka-mereka larh yang akan memenuhi tempat  dahulu ke uitm ke upm ke unimas ke 
kan ?
so bagi aku yang x brapa nk cmerlang nih..
dan orang seminar berkata..
bgi sape2 yang rasa cm diri dia x lyak o x dpt m'mnuhi tempat ke U yang terlibat (IPTA)
maka dengan itu anda haruslah BIJAK dan menggunakan 

PELAN B !! 



kotak hati ku berkata ; cilake

arggghh demm !!

Analisis Keputusan SPM 2010: 368,559 dapat sijil, 9,239 peroleh gred cemerlang SPM

ramai kan cemerlang ?

semakin banyak makhluk yang pandai semakin kuat perlu kita perlu lawan 
puihhh~ hyphothesis d'bedalnyer !!


tunggu larh kisah selanjutnya malas wa nk gebang daa~



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿