Blogger Layouts

Thursday, March 31, 2011

camera never lie !!

 Assalamualaikum..


Ok.. s'benarnya wa xde idea nk wat entry.. 
TETAPI...TETAPI 
jgn cepat melatah laa !!
wa nih jiwa nya gagah dan gigih b'usaha.

GLUPPP~ err
***************************

so..wa usAha jugak cari bahan utk wa beteriak dlm blog nih.. wahaha..
wa duk ushi-ushi. godek-godek blog ampa,perhatikan alam s'keliling,
apa yang terjadi.?
d'mana.?
semua tanda tanya telah toink-toink msuk dlm kotak fkiran wa.
LOL !

ok..xmo ckp byk..setelah wa ushi2 godek2.. 
wa jumpa satu entry d' Ohtidak.com.
ampa taw.?mesti taw kan.? ampa kan suka lyan bnda2 pelik.. 
hoho..=='

dah godek gedik kat situ.. wa jumpa satu entry kat situ.
yang menarik perhatian wa..
kena plak dengan dunia dan fenomena sekarang nih.. 
dan boleh d'katakan satu hobi.gadget,aksesori dan sbgainya..
iaitu camera DSLR ..

walaweihh~ cun kan. warna warni gitu

dulu camera bila cetak,
bawak kluaq tgk gambaq (pic) orang x ley bohong daa !
sbb apa.. ?
haa. sbb orang-orang dulu x pndai nk gebang cm ampa.. 
Ceitt~
zaman dulu x brapa nk cnggih la.. bkn d'sini bermaksud orang dulu bodoh, wtf !
dan sebagainya.. 
senang citer orang dlu x brapa nk maju.. *ekk.yeke.?*
haa.. that's correct EM~ 
LOL !!

zaman sikalang der camera tidak menipu.. tapi gambar plak ada yang menipu.
d'sebabkan kewujudan 
Adobe Photoshop !
yea.. yess !!

ada yang baik ada yang buruk bila kita guna pakai benda alah nih..

antara keburukannya :-

  
originallity wajah anda tidak lagi nampak original..

kadang-kadang edit sampai wa sendiri x kenai sapa lu owg..

terlampau obses sgt dgn edit-edit sampai semak kepala nk tgk..


kebaikannya :-

boleh la cover semua hape benda yang ada kat muka lu owg tu kan..
seperti jerawat,parut,eye bag dan sebagainya..pling wa x tahan.. 
            dh kedut boleh buat nampak tegang.. walaweih~ pedis !

boleh bagi gambaq ampa semua nampak smooth jew kan.. ala yang nk bagi pic lu owg bajet mahal tuwh..kononnya pic nih mahal.. ceitt~

ampa gunakan.. ampa taw la apa kebaikan & k'istimewaan guna Adobe nih kan. so boleh la ampa amek kertas list down hape kebaikan ini software ! hehe~

OK.. ya udah yer..
mai kita ushi-ushi gambaq yang telah d'adobe photoshop kan ..

dimention skill 


time siang boleh nmpak mlm..

dari kepala 1 boleh jadi 2.. 2 in 1 gitu !

ce tgk.. ce tgk.. ada cam mnusia ke.? cm cartoon jew kan..
haha.. tu la wa sembang dri tdi..

i loike this pic !! ^.^ rasa mcm duk alam fantasy

tetibe wa rasa ada yang aneh ....

ini la yang wa ckp. obses dgn edit mengedit !!

dah tu nanti kluaq kat dada akhbar. gembar gemburkan

kata makhluk aneh jumpa d'malaysia la
hape la..
hengat wa x taw binatang mnusia laa ni..
suka amek serius tnpa usul periksa.
men terjah jer..

 demm !!

LOL !!

sejak biler justin bieber kembar mr.bean !! WTF


HAaaa.. kan wa dah ckp.. benda yang elok dh jadi x elok law terlampau obses sgt dgn edit2 nih..
gatai tangan sgt !! hahaha

apa-apa pon x salah kalau edit - mengedit nih.. tpi jgn over sgt..
bagi wa edit nih adalah satu SENI utk kita tatapkan dan m'perhiaskan..
sape x shuke benda cantik dan nampak mahal !


ok la.. panjang sgt wa sembang nih !! pe2 p0wn smile always. 
.PEACE. ^_^





✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Wednesday, March 30, 2011

akhirnya !!

Assalamualaikum..



akhirnya.. siap sudah..
tungga tiba masa dan waktunya sahaja..

hope my bobo suka sgt-sgt..
hehe~



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Monday, March 28, 2011

percubaan yang pertama !!

Assalamualaikum . .

wa baru selesai wat video konon nya nk wat suprise utk bobo wa..
kikiki~ 
untuk annivesary wa dgn bobo wa.
tapi wa rasa wa ley wat yg lgi best kowt. 
yg lagi 
CUN ..!
smart !
wa bawu belajar guna Animoto nih.. 
msti ampa tertanya-tanya hape jadah wa gebang dgn lu nih kan..

animoto hape.?(bisik ati keras lu owg)

ajinomoto wa kenai larh..
mak , akak , opah , chef wan slalu guna kan.
LER !!
lantak larh hape benda pown kan.. 
*janji dari sumber yang halal dan d'sahkan oleh jakim*

LOL !!

*****************

TAdaaaa ....

video


saje suka-suka wa buat nih.
 tpi bukan ini yg nk wa present kan kt my bobo..
hehe~

kira 99.9% dah wa berjaya..
yeayy~
lagi 1% mana.?
mesti mak lu tanya kan.?
ok.. nanti wa update la lain..
itu 100% punya.. 
eh..yeke..
yakin ke.?

wait n see~

byebyebye


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Thursday, March 24, 2011

RESULT SPM !!

Assalammualaikum..

Alhamdulilah result spm wa x la BAD sgt.. 
boleh2 sajew utk pergi ke 'U' 
u stand for"awak" or "universiti".. haha :)
no la.. universiti !! yeahh..

semuanya credit !!
10 subjek wa ambil.. 
6 basic(yg smua pljar ptot ambil), 
4 lgi 

PRINSIP PERAKAUNAN

ADDMATH

EKONOMI ASAS

ICT


pe2 pown.. aku lega sgt-sgt..

~ALHAMDULILAH~
_____________________________________________________



✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, March 18, 2011

pelik pelik dan pelik !!!

Assalamualaikum ..

LOL !!
Pelik tak pelik tak.?
apa ?

 tak ?

OK  fine !!

sila kata pelik .
sebab apa ?
haa.. lu owg tak nampak wa updated post nih jam berapa !!
LOL !!
jemm la ampa nih ..
*opps sory*

weih kenapa lu tak tido lgi nih ?
tnya mmbe wa d'fB..

lantas wa jwb
ehh susah ati mak lu ke wa tak tido.
tak kan.?
SO.?
wth.!!
LOL !!
isk isk ..
*********************
ABAIKAN*

gurau wa dengan kengkawan mmg kasar
tpi lu owg kena ingat
wa lemah lembut aje.
HAHA
gelak besar bai~

weihh ampa nak taw.. mak wa ada ckp law malam-malam buta gini
luowang gelak berdekah-dekah kah kah kah *amboi over nyer*
nanti lu tido tgk  apa jadi ?
JENG JENG ! ! !

wa caw dulu~ 
BYEBYE ^_^


P/S ; JGN LUPA BASUH KAKI & GOSOK GIGI SEBELUM TIDO KEYH !!

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

berita terbaik !!

Assalamualaikum..

Haa.. berita terbaik.. !! lai lai.. khabarnya facebook atau lebih d'kenali FB bakal d'tutup..
tpi tataw la kan.. d'gembar-gemburkan begitu la kan..
oleh itu, laman sosial terbaru telah wujud bagi menggantikan laman sosial facebook iaitu sama persis seperti facebook iaitu www.salingsapa.com .. 

salingsapa


setelah wa kaji.. wat soal selidik.. pencipta laman sosial nih dari indonesia berumur 13 tahun . Mohamad Yahya Harlan yang d'hasilkan dlm masa sebulan.. w0oww omjayy~ dasat toi ini budak balas wa'

Laman web tersebut d'katakan bersaing dengan facebook ciptaan Mark Zuckerberg dari Amerika Syarikat ,d'harap dpt m'bawa k'baikan pada komuniti d'indonesia.

namun menurut komen seorang pakar dalam bidang aplikasi internet . Kanak-kanak tersebut Mohamad Yahya Harlan, bukanlah pencipta asli untuk laman tersebut. Tetapi kredit ciptaan asal harus d'berikan kepada pencipta skrip open source Jcow.

Apa yang dilakukan oleh Yahya cuma adalah menggunakan skrip tersebut,sedikit pengubahsuaian, dan membuang kredit asal kepada pencipta skrip open source tersebut.

psai tu wa tataw.. wa taw wa sign up .. wa sign in~ kehkeh :)

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Thursday, March 17, 2011

saat yang d'tunggu² !!

Assalamualaikum ..


walaweihh.. saat yang wa dan rakan seperjuangan wa tunggu² nek cuak..
telah pun tiba... haishh.. wa rasa nak tercibut jintung wa d'watnyer , pabila mendapat berita result SPM kluar pada 23.3.2011 ini.. alahai..wa cuak beb.!! tataw nk kata guane lagi..

so wa harap.. wa punyer result spm nnti.. cemerlang ,gemilang dan terbilang !! 
aicecece~ :) kalau x gitu pun.. nk wat guane.. wa telah wat sedaya mmpu yg boleh..
yg penting wa dh berusaha sungguh !! chantek~ :)


apa² hal.. wa inform sama lu orang kemudian tentang result wa !! haishh~
malu lerr~ ngeee :P


***********************************


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Adenovirus menyerang PULAPOL !!

Assalamulaikum

OMG !! Oh Tidak !! ampa semua mesti tataw kan apa itu adenovirus ? mai wa nak habaq mai kat ampa..

Adenovirus adalah virus yang bisa menyerang manusia dan hewan dan biasanya menyerang daerah tonsil/amandel. Infeksi virus ini bisa menyebabkan sakit saluran pernapasan pada anak-anak. Anak usia 6 bulan sampai 2 tahun rentan terhadap serangan virus ini. Gejala umum terkena infeksi saluran pernapasan atas (ISPA) adalah demam. Gejala lain ditandai dengan sakit tenggorokan dan mata merah.

Infeksi lain yang mungkin disebabkan oleh Adenovirus adalah:
- Radang tenggorokan (kerongkong)
- Infeksi telinga
- Radang Amandel
- Konjungtivitis/Sakit Mata

Anak-anak dalam beraktivitas sering menyentuh bagian mulut, hidung dan mata. Awalnya hidungnya mulai berair, kemudian diikuti dengan gejala demam. Virus bisa bertahan di area yang tersentuh tangan, lalu masuk ke tubuh melalui kontaminasi.

Hal-hal yang bisa dilakukan untuk pencegahan infeksi:
- tutup hidung ketika bersin dan batuk
- cuci tangan sebelum dan sesudah main sesering mungkin
- basuh permukaan yang mungkin tersentuh tangan, untuk menghindari kontaminasi

Penting diingat, antibiotik tidak dibutuhkan untuk situasi ini. Sebenarnya tidak ada obat untuk demam biasa, tapi ada beberapa cara agar anak merasa nyaman dan untuk meringankan gejala infeksi.

- beri ubat titis hidung jika hidung tersumbat
- beri ubat pereda batuk
- beri air minum yang banyak

Sumber: Articles Base
Author:Paul Banas

*maaf jikalau ampa x fham ada antara ayt2 d'ats.. sumber dri indonesia*

checkup !! checkup !!
ok , bagi yang selalu tengok berita.. mesti ampa semua taw pnyakit adenovirus nih sudah menggemparkan PULAPOL KL (PUSAT LATIHAN POLIS KL) , yang b'tujuan wa buat entry nih d'sebabkan abg wa pun turut sama serta menjalani latihan d'sna.. dan berita ini sgt merisaukan seluruh family wa.. dan terkejut apabila mengetahui virus ini telah merebak d'sana.. dan yang lebih mengejutkan lagi.. t'msuk hari ini.. sudah 2 orang telah meninggal dunia akibat virus ini !! punca kematian masih d'siasat..

hope tidak ada lagi kematian selepas ini. dan kami d'sini sentiasa berdoa utk kesejahteraan abg apit dan k'semua pelatih !! 

pelatih PULAPOL (abg 2nd)
long hair time !!  (abg 2nd)


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Wednesday, March 16, 2011

selipar pengaruh laman sosial !!

d'ambil dri oh tidak.com !!

Trend selipar laman sosial sememangnya mendapat sambutan yang amat hangat..
tudia smpai gitu !! terlampau taksub sgt dengan laman sosial agk nyer... wahaha..
tapi wa ada perasan gak selipar gini tgk owg pkai.. !!

selipar ini juga telah mematikan zaman popular crocs. !!

macam - macam hal dunia nihh ~


*************


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Ahad ->13.3 / kawen + date

Assalammualaikum . .

Ahad lepas.. wa pulang ke kg wa.. tujuan wa balik kg abg sedara wa kawen
hehe ==' bler kawen msti rmai kan.. cm2 org kite jumpa.. kite tgk.. gelagat org kan.
haha.. lgi satu yg pling syiok dpt jumpa sedara mara yg jauh2 kan kan, so tht y ler org kawen wt kenduri.. hahaha.. 
wa s'bnarnya x taw nk sembang pe.. nk gebang pOwn x taw kot celah mne nk gebang.
haishh :) oleh sbb dok cite tntng owg kawen kan.. ampa msti nk tgk gambaq pngntin kan.
ala ampa cm wa x taw. law g umah owg kawen dok sbuk nk tgk pngntin. law cntek ncem ampa puji ler.. law sbliknyer mcm2 lu sembang blkang !! ecece~ trasa wa tataw.. haha
x yah nk gebang ler yop yong~ :)

baju coklat mumy wa !!

haa.. tudia.. pngtin laki sedara wa .. tpi nk habaq mai kat ampa.. 
nk dok wat ramai cket.. 

pngntin slalunyer ceria, sonok jew kan.. yg nih.
pngtin pmpuan nyer adess.. pedis !! pedis !! tataw nk habaq cm ne.. haha~
weihh dosa wOo kutuk owg mak wa ckp !! dah2.. ahaks !


hehe... hengat pngntin jer sonok.. wa pOwn sonok weihh.. ahaks.
sbf wa dtg knduri nih.. hehe.. n ampa smua nk taw nie 1st date aw.. haha
agk t'ruja kan.. 1st date truih bawa jumpa mumy dady.. hehe..
ampa bOleh ke.? haa~ bkn stakat mumy dady je.. sedara mara smua dh knai. dh kena interview.. ahaks~ :)
shuke shuke shuke~ lepas pada tu. ak sonok sgt.. gumbira x bis2.. haha
mne x nyew weih.. wa gumbira sbb fmly wa smua dh ley trima DIA !!
so.. wa hope fmly DIA lpas nih boleh trima wa like fmly wa trima die !! yeahh~
so mcm2 agenda berlaku pada hari yg sama . :)


=="
dah tu pe lgi.. photoshoot ler~ :)

time kenduri

maw blek ipoh !!
**********_______________**********


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Nuffnang Premiere Screening – Mars Needs Moms

Moms. They start off with “Eat your vegetables! Clean your room! Bathe the cat!” when we’re young, and 16 years later it’s “Don’t go out so late! Don’t go out with that gang! Don’t drive so fast!” We bet all of you, at countless times in your lives, have silently screamed inside your heads: “OMG Mom enough with the nagging already!!”
Yes, our moms may drive us up the wall sometimes but we all know for a fact that it’s for our own good, and most of us just couldn’t make it without our moms :) You know who else knows how important moms are? The Martians!


Synopsis
Take out the trash, eat your broccoli—who needs moms, anyway? Nine-year-old Milo (Seth Green) finds out just how much he needs his mom (Joan Cusack) when she’s nabbed by Martians who plan to steal her mom-ness for their own young. Produced by the team behind “Disney’s A Christmas Carol” and “The Polar Express,” “Mars Needs Moms” showcases Milo’s quest to save his mom—a wild adventure in Disney Digital 3D™ and IMAX® 3D that involves stowing away on a spaceship, navigating an elaborate, multi-level planet and taking on the alien nation and their leader (Mindy Sterling). With the help of a tech-savvy, underground earthman named Gribble (Dan Fogler) and a rebel Martian girl called Ki (Elisabeth Harnois), Milo just might find his way back to his mom—in more ways than one.




✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, March 11, 2011

malaysia dan warga asing !!

Assalammualaikum..

hey's readers .. wa nk sembang bkn nk gebang.. haha..
tadi lepas solat jumaat wa pegi usha mall tujuan wa usha nak beli something..
tpi wa x de mood nk beli something tu.. wa terus ke parking park d'mana kereta wa d'park d'situ..
engko taw.. punya la ramai warga asing kluar wa taw ler lpas smyng jumaat.. x kan laa pas bis solat trus depa ke mall.. dasyat betoi ler.. wa ingat wa pegi hari ni nk elakkan dari jumpa mat bngla,mat nepal,mat indon yg byk tuwh.. eee.. ak limas ler.. pedis pedis !! 
hape la yg depa melantak pegi ke mall tuwh.. hengat gurl2 rakyat malaysia nihh nak ke.. ee.. sory ler..
x b'minat la weih.. aku sakit ati .. setiap kali pegi ke mall ada jew mat mat nih..

google image

ampa tengok ler.. wa plak yang terasa cam wa ni warga asing bila time cam nih..
depa lngsung x hairan .. x takot dengan kita.. wat muka slumber je smua !!
gampunk jer* 


artikel ini d'ambil dari pegawai penerangan~ chain morad !!

Warga asing dah makin berlambak di negara kita. Sebahagian masuk cara betui, dan banyak juga yang masuk cara haram. Hairannya, bila kita pi hantaq balik yang haram, jumlah yang masuk bertambah banyak pulak. Depa ni macam mencabar pihak berkuasa kita pulak.
Kalau nak tengok warga asing di negara kita, datangla KL hari cuti, kita boleh tengok depa ni melepak di banyak tempat sama ada di Dataran Merdeka, pusat membeli belah ataupun panggung wayang. Kita dah rasa macam kita ni orang asing pulak.
Warga asing ni pulak macam-macam ada. Ada warga Indonesia, Nepal, Bangladesh, Filipina, Chinese, Afrika dan macam-macam lagi. Depa ni kadang-kadang lebih kuah dari sudu. Kita pulak yang rasa takut di negara sendiri.
Saya dok cadangkan supaya kerajaan lebih tegas pada warga asing ni, terutama yang masuk negara kita secara haram. Depa ni kalau setakat datang nak bekerja, oklah jugak. Tapi sebahagiannya pi tunjuk samseng dengan menjadi penjenayah dan sebahagiannya pulak penyumbang kepada masalah sosial. Ketatkan undang-undang dan kenakan hukuman yang lebih berat pada pendatang asing tanpa izin, biaq depa serik nak buat benda-benda salah di negara kita.
haaa.. tu kan.. beliau sendiri pown dah keluarkan isu yang sama d'blog beliau..bukan apa.. kita bukan x suka depa.. tapi tu laa dh terlampau byk sgt .. kita yang punya negara sendiri pon nek takut dengan gelagat depa. tu dia.. 
akhir kata.. siyez wa ckp wa limas *rimas* dengan depa nih !!


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Thursday, March 10, 2011

7.3 .. ada apa dengan tarikh itu.?

Assalamualaikum..

ok..walaupun suda lepas. wa nak cite cket pe jadi dgn tarikh itu.. yeahh..
7.3.2011 . .sebelum itu.. wa bersyukur.. Alhamdulilah kerana wa telah d'pnjangkan umur s'hingga hari ini.. dan wa amat bersyukur msih d'beri pluang utk truskan khidupan ini sprti orang lain..ok. 7.3 tarikh yg amat besar dan special bagi wa pada setiap tahun . maka dgn tarikh itu juga berkuasa besar mningkatkan lagi umur wa setiap thun .. iaitu hari ulang thun k'lahiran aku..
oleh itu .. wa dan family hanya meraikan secara sederhana .. ok bgi wa. sudah cukup sbb mereka msih ingat dan mnghrgai wa !! .. tidak lupa juga pada rakan-rakan yang telah wish birthday wa tidak kira secra lngsung mhupun tidak lngsung.. yg d'facebook,dll lgi.. yg telah pon b'susah pyah m'beri hadiah, m'buat pngilan .. thank you so much !! i appreciate it .. ilysm~

Tatkala . dlm k'gembiraan itu.. terselit rasa kesedihan d'jiwa wa.. wa sgt-sgt sedih .. jiwa dan perasaan wa tidak dapat lgi menahan k'sedihan tersebut..wa amat ter'sentap .. orang yang wa tunggu dan berharap dia orang yang pertama akn wish my b'day bukan dia !! malah orang lain.. yg wat wa lebih terkejut lagi , orang fisrt yg wish my b'day adalah orang yang wa amat benci iaitu *sec adm* wa sendri..
wa tidak sngka dia.!! dan yg orang aku hrapkan adlah sbf aku sndri.. tapi dia late wish wa !! x pe la .. nk wat guane.. dgn situasi dia tidak stabil kerana buzy dngan proposal projek dia .. maka wa pon m'maafkan dia ..!! it's owhk la b~ hee :)
~ welcome sweet 18teen years ~

eizaty manan


✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿

Friday, March 4, 2011

*DULU LAIN SEKARANG LAIN*

assalamualaikum..

Haa.. hape benda ler kan dulu lain sekarang lain.. 
wa nak cite sikit..pasal wa dan mungkin libatkan orang lain sikit.. *sikit jer* x ler parah sangat.
dulu kan.. wa tak tahu langsung tentang jadah dunia iT bagai nihh !! wa siap cakap dlu kat abg-abg wa tu.. mengong nih depa ni.. cam bodo je duk ngadap screen pc tu lama-lama.. jadah pe. mndi pe tak.. bgn-bgn pagi trus sentap pc tuwh !! heran dan pelik d'watnya. sekarang dah besar baru wa tahu apa yang selama nih abg2 wa duk godek2 dengan pc nih !! mksud wa x la sekrang baru aku tahu.. lama da. mksud wa tu semenjak wa dah boleh pkir scara matang slma nie wa dak2 bai.. ley la lu buli wa bai.. sekrang tidak lagi bai..!! ahaha~

ok .. lagi satu wa nak cter dlu time nk snap pic wa tgk selak album2 lama wa yg dlu2.. wa tgk posing wa smua sama bai.. wa ckp lu.. haha.. lawak ler. wa usha smua posisi straight aje.. pling semp0y arh kan.. owg ckp dh pling t0p la, pling cute .. bla wa p0se ankat peace.. gilak!! tu mmg dh bis pose la tu.. wahaha~ klaka bai.. wa tgk pic dlu2. tpi wa nk tnjuk p0wn xder plak pic tuwh dlm lap nih. haish~ xpe2. len kira..!!

LAgi per wa nk citer nih.. haa.. psai dressup lak.. lagi byk brubah bai.. wa dlu jadah hape wa x reti tntng style2 bagai nih.. *up to date* bagai.. smua wa x taw.. wa x kesa bai dlu.. mana bju mak wa beli semua wa rembat.. tu dh abis cntik la kan bila mak wa kasi baju baru.. jnji baru bai.. tapi sekrang tidak lagi.. haha~ wa la yg byk perhabis duit mak bpak wa.. kehkeh ~ sbb apa bai.. sbb aku dah lain.. dah besar.. dah brubah.. wa t'dedah dgn org luar.. baru wa taw plihan mak wa x brapa nk cun.. wahaha.. sekarang nih bai.. wa tak tahu nak ckp pe daa .. mana wa rasa wa nak.. wa nak.!! hehe.. *byk songeh bai wa nih* :)

Dulu aram hape wa tak tahu psal makeup nih !! wa tgk dak2 sekarang lagi cerdik drpd wa dulu.. nie kes mak ampa mnum susu anmum assential kan... kan.. *zman mak wa ngandungkan wa xde lgi susu bagai smua nih bai* tapi cerdik gak akhirnya .. bapak lngsi wa nih !! hehe.. yela.. ampa tgk dak2 sekrang cerdik s'mcm klua2 trus tgk tv. pe kes..... ank dlu bai nk tnggu die c0lek mata dia p0wn ambik masa 2/3 ari ampa taw.tgk punya ambil masa mak die nk tgk die c0lek mata nye..dak sekrang segala bagai cekap !! haa.. psal makeup kan.. dulu wa men2 jew dgn bnda nih.. mak wa smpai nyorok tahu. wa dpt lipstik kan.. dak2 kan tertarik pada wrna merah so wa pown ambil inisiativ ambil lipstik mak wa. sbb wa x than bai tgk colour die.. mngancam jiwa raga wa .. so dh dapat wa ambil wa wat macam pensel.. haa.. tu dia.. dnding umah wa toksah buh cat daa.. aku dh sedia ada tolong cat kan.. merah gitu~ dulu jadah hape wa x taw apa itu blusher,eye shadow ler. eye liner ler, mascara ler, macam-macam ler. sampai ler sekrang aku baru tahu !! bnda jadah tu smua nk pkai kt mana.. utk apa.? sbb ni gak bpak wa slalu lawan tmbuk dgn mak wa .. kes lambat siap weihh.. mak wa dok makeup kat dlm.. haha~ 

********gampunk jer********

✿◕ ‿ ◕✿ THANKS READER'S ✿◕ ‿ ◕✿